Gelukkig nieuw jaar!

GOEDE VOORNEMENS

Ik wens iedereen veel liefde en gezondheid in het komende jaar.

 

Legmeerpolder revisited

Ik ben begonnen met mijn CNC LED LASER operationeel te maken. Een eenvoudig chinees dingetje dat in de plaats komt van de frees middels een zelfgedraaide adapter. Om te testen heb ik de gevel van station Legmeerpolder straatzijde genomen. Hoewel de g-code voor frezen en laseren overeenkomsten vertoont, zijn er ook nogal essentiële verschillen.

Tekening eerst exact op schaal in CAD (Ik gebruik DraftSight). Ik exporteer dan in *.dxf formaat
Die *.dxf file importeer ik in CamBam alwaar er een gcode file van wordt gemaakt die door MACH3 gelezen kan worden.

gcode aanpassen

Bij CNC frezen gaat de frees omhoog (Z-waarde neemt toe) als hij een stuk moet verplaatsen, de motor blijft dan echter draaien. Dat kan makkelijk want de frees zweeft dan boven het werkstuk en zakt dan op de volgende plek weer omlaag (Z-waarde eemt af)om verder te frezen in het X-Y vlak.  Om te laseren kun je dezelfde code gebruiken om de laser aan en uit te  zetten als om de freesmotor aan en uit te zetten. In mijn code gebeurt dat respctievelijk met M03 en M05.  Echter bij Laseren wordt het werkstuk niet fysiek aangeraakt en als de kop zich verplaatst en de laser blijft aan staan dan brandt ie dus een lijn dwars door het werkstuk. De laser moet dus worden uitgezet als de Z-waarde toeneemt (M05 Z1.0) en moet worden aangezet als de Z-waarde daalt (M03 Z0.0). CamBam berekent het toolpad voor een frees met frees omhoog en frees omlaag bij transport. Maar CamBam kan niet automatisch de laser aan en uitzetten. Door echter een zoek en vervang functie in de editor tegebruiken kun je bij elke keer dat de Z-waarde hoog is, de laser een "stop" geven (M05) en wanneer de Z-waarde laag is, een "aan" geven (M03). De gcode is dan geschikt voor laseren.

Als je wilt graveren hetgeen voor voegen bijvoorbeeld aan de orde is, moet je sneller bewegen dan wanneer je iets wilt uitsnijden, daar gaat de laser langzamer of herhaalt de functie een paar keer totdat ie er door heen is.

MACH3 aanpassen

De gcode file uit CamBam wordt geopend in MACH3 die de frees/laser stappenmotoren aanstuurt.

Maar het bleek dat Mach3 na het dalen van de frees een seconde wacht voordat ie in het XY-vlak beweegt. Dit schijnt nodig te zijn voor frezen, maar bij een laser gaat het dan mis: de laser staat aan maar beweegt niet en brandt dus een gat in het werkstuk.

Hiervoor moet je die wachttijd op 0 zetten bij de instellingen. 

Menu->"Config"->"Ports&Pins"->tabblad "Spindle Setup"->"General Parameters"-> "CW delay spin up" en "CW delay spind down" op 0 zetten! (spin of spind staat voor spindle)

Ik heb deze 15W LED Laser Engraver van Aliexpress of zo, maar er zijn verschillende aanbieders, inclusief 12V voeding en stuurelectronica. Prijzen variëren tussen de 65 en 115 €. Ik heb een aluminium hulpstuk gedraaid zodat de laser in het 43mm gat past van mijn CNC freesmachine. De Laser zit in een zwart aluminium koellichaam dat ik verwijderd heb. De diameter van de LASER zelf is 18mm. Het werkt verrassend goed. Het gaat natuurlijk niet zo snel als met een CO2 LASER van 50 of 100W, maar ik heb geen haast. De slow boat from China deed er geloof ik 2 1/2 maand over voordat het arriveerde....maar dat geeft niet want zoals eerder gezegd: het is een hobby, ik heb geen haast.
Mijn CNC frees staat onder een afzuigkap en dat is wel prettig want de laser veroorzaakt natuurlijk een brandlucht.
In eerste instantie brandde de laser op bepaalde plekken al het hout weg. Dit bleek veroorzaakt te worden door een instelling van MACH3 die voor laser moet worden aangepast. Bij frezen wacht MACH3 een seconde voordat die in beweging gaat, op dat moment staat de laser al aan en brandt dus te lang op één plek.
Na enig puzzelen heb ik ontdekt wat de oorzaak was en nu gaat het goed.
Eerste poging is eigenlijk redelijk.
Er zitten nog wat foutjes in de tekening en ik experimenteer met diverse parameters zoals de snijsnelheid enzo. Baksteen graveren en contouren doorsnijden.

Paul Ros 30.01.2020 18:48

goed gevonden Jaap, mogelijk kan ik van je ondervinding gebruik maken. Ik ben in het bezit van een soortgelijke installatie. Top

Jaap Dekker 05.02.2020 19:53

Dank je...wordt vervolgd

Nieuwe reacties

29.03 | 10:44

eh sorry, je hebt gelijk, ik las het niet goed. Het is inmiddels gecorrigeerd.

29.03 | 09:18

Hoi Rolf, de dikte wordt door Jan bepaald, ik voer alleen het tekenwerk uit

18.03 | 09:22

Dag Jaap
Mooi om te zien dat er weer modelbouw vorderingen zijn te melden
Opm. balkons van 4mm lijken me wat dik waarschijnlijk moet dit 0.4mm zijn
Grt Rolf

28.02 | 16:11

Met Solid Edge 3D heb ik geen ervaring.
Mvg, Frank Jonkers